ONZE ERVARING DOORHEEN DE TIJD ...


ELG, een verzamelde ervaring in de automobielelektriciteit van bijna honderd jaar.

Jules LeclercqHet is in 1919, wanneer de automobielmarkt zich begint te ontwikkelen, dat Jules LECLERCQ zijn activiteiten start voor de herstelling van dynamo’s en magneto’s die in de auto’s van die tijd, de voorlopers van onze huidige wagens, zitten.

Anticiperend op de verwachtingen en behoeften van de markt ontwikkelt Ets Leclercq vanaf 1930 de standaarduitwisselingen. Dit verloopt via de dynamisering van een steeds performantere structuur om de uitdagingen van het moment tot een goed einde te brengen: tijdwinst, grotere besparingen en een hogere productiviteit, allemaal voordelen en winst voor veeleisende klanten.


ELG, one stop shopping voor de automobielelektriciteit

Joseph LeclercqZonder de traditionele activiteiten op het vlak van herstelling en standaarduitwisseling op te geven, past Ets Leclercq zich aan haar omgeving aan en commercialiseert Joseph Leclercq vanaf 1941 de belangrijkste merken van dat moment. Zo kan men genieten van een volledige en gespecialiseerde "à la carte" service die aan professionele klanten aangeboden wordt.ELG: automobielelektriciteit en industrie

Charles et René LeclercqVanaf 1978 importeert en exporteert Ets Leclercq alternators en starters van alle merken. Omdat elektriciteit zich niet beperkt tot de auto’s en hun wisselstukken voor herstellers starten Charles en René Leclercq op dat moment met de ontwikkeling van het reeds bestaande bewikkelingsatelier zodat de technici de herstelling van alle elektrische motoren aankunnen, en dit zowel voor de industrie als de automobielsector.


ELG: continue uitbreiding en opening naar Europa

Door de verhuizing naar een moderne en aangepaste infrastructuur (3.000 m2) in 1997 stelt Ets Leclercq haar groei veilig.

Bâtiment Ets Leclercq

 • In de automobielsector,versterkt Ets Leclercq haar aanwezigheid in de meeste markten binnen en buiten Europa. Dankzij een INTERNETPLATFORM levert Ets Leclercq haar klanten een uitzonderlijke referentietool die zijn tijd ver vooruit is.
 • In de industriële sector , wordt het aanbod steeds uitgebreider. Het atelier specialiseert zich in de bewikkeling van grote eenheden en de herstelling van servomotoren en tandwielkasten. Ook de verdeling van het WEG-gamma wordt geïntegreerd: industriële motoren, frequentieregelaars en softstarters (progressieve starters).


  ELG: 2010

  Mr. Patrice Longaretti, een voormalig technisch-commercieel medewerker van Ets LECLERCQ s.a. richt LECLERCQ ENERGY s.p.r.l. op en geeft zo vorm aan zijn onafhankelijkheid binnen de industriële sector (elektromotoren van Weg en wikkelingen)

  De automobielsector krijgt een dynamische injectie door de aanwerving van jonge commerciële medewerkers.

 • ZOEKEN NAAR DOOR NUMMER

  Code Elg Marque Référence Action

  ZOEKEN NAAR PER VOERTUIG

  Type Carburant Marque Modele Type Moteur ELG Action